pátek 27. května 2011

PRAVIDLA

Zatím pouze ta základní, která ale stačí k tomu, aby sis si udělal(a) obrázek co tě může na FOŠNĚ potkat a mohl(a) kvalifikovaně rozhodnout o své účasti..

Co je to FOŠNA?
FOŠNA je etapový outdoorový závod (zpestřený o nějaké ty šifry), nebo etapová šifrovačka (ve které rychlost přesunů hraje roli o něco málo větší než normálně). Záleží, jaká interpretace je vám milejší.

Jaké etapy vás čekají?
1. Cyklistický rogaining
2. Noční orienťák
3. Plavecký paměťák

Jak moc drsní na vás orgové budou?
Parametry tratí se tu na stránkách včas objeví. Obecně se dá říct, že tratě budou dlouhé zhruba jako klasický triatlon (1,5 km plavání, 42 km kolo, 10 km běh), akorát že vzdušnou čarou na mapě. Na délce tratí se rovněž projeví jak obratně umíte šifrovat.
Takže pokud vaše kecky ještě neviděly jarní bláto, kolo letos ještě nevyjelo z garáže a plavky vám pomalu, ale jistě sežrali moli, je nejvyšší čas a) začít trénovat, nebo b) projít si všechny šifry z letošní Bedny od golfu dál, a z té loňské pro jistotu taky.

Kdo se může FOŠNY zúčastnit?
Závodí dvoučlenné týmy. Minimální věk pro účast je 18 let, každý závodí na vlastní nebezpečí a zodpovědnost. Oba členové týmu musí umět jezdit na kole a alespoň jeden z týmu musí umět plavat. Start závodníků ve věku 15-18 let je povolen ve výjimečných případech a jen s parťákem starším 18ti let (ideálně člen rodiny - rodič, starší sourozenec...bude se řešit individuálně). Ve VELMI VÝJIMEČNÝCH případech je povolen také start týmů trojčlenných.

Kdy a kde se FOŠNA koná?
Závod probíhá o víkendu 13. -14. srpna v Podorlicku. Místo a čas startu budou včas zveřejněny, obecně na start bude možné dorazit i když vyjedete až v sobotu ráno vlakem z Prahy/ Brna a pojedete s kolem.

Platí se startovné?
Ano. Startovné bude použito pro uhrazení výloh spojených se hrou (vzhledem k tomu, že se jedná o nultý ročník - první pokus, nejsou tak úplně zanedbatelné). Startovné je 100 Kč/osoba a bude se vybírat na startu.

Jak se můžu přihlásit?
Konečně otázka, na kterou všichni zajisté čekali!
Přihlašuje se e-mailem na fricco@seznam.cz. V e-mailu uveďte název týmu, jména (popř. i přezdívky) obou členů a jejich data narození.

A ještě...
Pokud chcete FOŠNAtričko, napište do mailu, že byste o něho měli zájem a připište svoji velikost. Cena jednoho trička je 230 Kč.

Pro přemýšlivé, hloubavé a zaměstnané:
Pokud se vám už teď ježí z FOŠNY vlasy na hlavě, říkáte si, že bude asi problém dostat kolo do vlaku a v plavkách vypadáte blbě a vůbec...je právě tak akorát nejvyšší čas vyhradit si víkend 13.-14. srpna a sledovat tento blog. Časem se tu objeví (pro vás speciálně) vše podstatné.

Žádné komentáře:

Okomentovat